Lentefair

Naar een idee uit het bestuur van de Vrienden van de Goudse Hout, is in 2018 voor het eerst de Lentefair Goudse Hout georganiseerd. De Goudse Herdershonden Vereniging, De Goudse Manege en Bewoners  Netwerk Achterwillens hebben gezamenlijk de organisatie ter hand genomen. Ruim 35 organisaties en bedrijven vulden de binnenrijbaan van De Goudse Manege in hun (soms eigen) kramen. Paul Klaverdijk maakte een impressie van de kramen, die zie je hier. Volgens een schatting van Staatsbosbeheer bezochten rond de 1.200 mensen de De Goudse Manege. Daarnaast was er een uitgebreid programma met demonstraties, excursies en bezichtigingen buiten in de Goudse Hout bij de Smultuin, de Herdershonden Vereniging, de Heemtuin Goudse Hout, de zeeverkenners groep van Kastanujo en de Volkstuin Vereniging Nieuw Leven. Alle genoemde organisaties hopen u nog een keer weer te zien in de Goudse Hout!

Om 15.00 uur een dynamisch optreden van het Voxpopkoor uit de wijk Achterwillens ; dat vond een warm onthaal bij de aanwezigen: een impressie van hun swingende optreden zie je hier. In de binnenrijbaan keek men geamuseerd toe.

Foto: Piet Frie
Winnende foto van Piet Frie

Om 15.45 uur was de bekendmaking van de winnaars van de Fotowedstrijd Kiek de Goudse Hout en Win. Piet Frie won zowel de eerste als de derde prijs bij de zestien ingezonden foto’s.

Jurylid Wiel Arets overhandigt Piet Frie 1e prijs fotowedstrijd

Tenslotte: zonder sponsoren is een evenement als de Lentefair onmogelijk. Wij zijn erg blij met de volgende sponsoren Lentefair 2018:
Locatie en aankleding, bewegwijzering: het hele team van De Goudse Manege
Publiciteit en catering vrijwilligers overleggen: GoudApot
Geluid en jurylid fotowedstrijd : Paul Klaverdijk
Jurylid fotowedstrijd: natuurfotograaf Wiel Arets
Loterijprijzen ter waarde van ruim €1.000 en alle aktiviteiten binnen en buiten De Goudse Manege (sommigen zelfs handjes bij het opzetten en afbreken van de kramen!): deelnemers LenteFair
Prijzen Fotowedstrijd Kiek de Goudse Hout: MCD Driewegplein en Vrienden van de Goudse Hout
Nieuwe pad vanaf parkeerplaats en grote overzichtskaarten: Staatsbosbeheer
Optreden Voxpopkoor: het Voxpopkoor