November 2012: bericht uit het bestuur van de Vrienden

Bericht van de penningmeester: Het is gebleken dat een aantal acceptgiro’s voor de jaarlijkse donatie door de ING geretourneerd zijn aan de afzender als onbruikbaar. Een verontrust telefoontje onzerzijds leverde op dat er geen reden zou zijn voor dit retour zenden, en dat het wel een incidenteel geval zou betreffen. Inmiddels hebben wij al van 3 verschillende personen gehoord dat zij de acceptgiro teruggekregen hebben. Anderzijds blijkt een aantal acceptgiro’s gewoon geaccepteerd te zijn. Het is een raadsel wat er precies gebeurd is. Volgend jaar moeten sowieso nieuwe acceptgiro’s gebruikt worden, dus het heeft weinig zin diep op het gebeurde in te gaan. Voor dit jaar, mocht U een acceptgiro geretourneerd gekregen hebben, verzoeken wij U de jaarlijkse donatie van (minimaal) €5,-op gewone manier  over te maken naar girorekening 8730559, t.n.v. Stichting Vrienden van de Goudse Hout, te Reeuwijk, onder vermelding van “Donatie 2012”. Wij betreuren het ongemak dat dit met zich meebrengt.

Op 15 november heeft de jaarlijkse donateursavond plaatsgevonden. De opkomst was buitengewoon hoog (meer dan 50 personen). Kennelijk was er veel belangstelling voor het hoofdonderwerp van de bijeenkomst: de gevolgen van de plannen van het Waterschap voor het verbeteren van de waterkwaliteit in de Reeuwijkse Plassen voor de waterkwaliteit in de Goudse Hout. Het bleek een  teleurstellend verhaal: Wat gebeurt in de Reeuwijkse Plassen verandert niets aan de waterkwaliteit in de Goudse Hout. Na veel opmerkingen van aanwezigen over de schadelijkheid van de huidige situatie is beloofd dat het Waterschap in discussie wil gaan over de problemen. De Vrienden zijn bezig een werkgroepje te vormen om deze discussie te gaan voeren. Voor een verslag van deze avond klikt u  hier.

Aan het eind van de donateursavond werd het woord gevraagd door Mirjam Bruijn. Zij organiseert workshops hoe een smakelijke maaltijd bereid kan worden met producten direct uit de natuur. En dit gaat veel verder dan de gebruikelijke brandnetelsoep. Mocht U hiervoor interesse hebben dan kunt U mailen naar mirjam@bruijn.nu of bellen naar 06-14050446.

Tenslotte wensen wij iedereen goede Kerstdagen en het allerbeste voor 2013.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *