November 2013: bericht uit het bestuur van de Vrienden

Op donderdag 15 november houden wij onze jaarlijkse donateursavond. Plaats: het nieuwe clubgebouw van de Herdershondenvereniging, naast de wielerbaan. Aanvang: 20.00 uur. Het motto van de avond is Goudse Hout: Schoon, mooi, en nieuw. “Schoon en mooi” is de titel van een rapport van het Hoogheemraadschap Rijnland over de verbetering van de waterkwaliteit van de Reeuwijkse Plassen. De plannen daarvoor zullen ook gevolgen hebben voor de Goudse Hout. Daarom hebben wij Marinus Bogaard van het Hoogheemraadschap uitgenodigd voor ons een toelichting te geven.
Na de pauze is er tijd voor bespreking van verschillende particuliere initiatieven binnen de Goudse Hout. Leon Turlings, Yvonne Reparon en Marjolein Koster zullen vertellen over de ontwikkelingen rond respectievelijk de Herdershondenvereniging, de Manege en de theeschenkerij-plannen van Life&Garden. De avond is ook toegankelijk voor niet-donateurs. Verdere informatie kunt U vinden in onze Nieuwsbrief.

Het Recreatieschap Reeuwijkse Plassen en omgeving heeft een nieuwe gebiedsvisie gepubliceerd. U kunt dit downloaden door te klikken op Gebiedsplan Reeuwijkse Plassen 2012-2022. Voor de Goudse Hout blijkt voor alle mooie plannen uit de vorige gebiedsvisie geen geld meer. U kunt het tekstgedeelte dat betrekking heeft op de Goudse Hout nalezen door hier te klikken.

 

Op 7 november heeft het jaarlijkse ambtelijke overleg plaatsgevonden met de G.Z.H. In dit overleg komen de zaken aan de orde die typisch met het terreinbeheer te maken hebben. Teleurstellend is het dat ons idee om te investeren in een (begin van een) smulbos niet uitvoerbaar blijkt. De “bloemenwei” waarvan sprake is in de nieuwe gebiedsvisie blijkt weinig anders dan een bezuinigingsmaatregel om minder vaak te hoeven maaien. Voor een verslag van deze bijeenkomst klikt U hier.

Soms worden wij verrast doordat we foto’s toegestuurd krijgen die in de Goudse Hout genomen zijn. We hopen dat veel bezoekers dat in de toekomst zullen doen. De foto’s worden opgeslagen in het fotoarchief van deze website. Zo kregen we van Adri Smit het volgende sfeerbeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *