Vier het voorjaar en Kom in Beweging

Vier het Voorjaar en kom in Beweging

De Goudse Hout is dé ideale plek met alle ruimte voor sport en beweging. Jong en oud wandelen, rennen, boot-campen, fietsen, skeeleren of kanoën dagelijks door dit prachtige gebied. Ook struinen kinderen en honden weg van de paden, niet altijd tot plezier van fazanten en andere dieren. Negen organisaties, bij wie “bewegen in het bloed” zit nodigen u uit om op 22 april mee te bewegen op de Lentefair van 11.00 – 16.00 uur. Locatie: Manege Goudse Hout en elders in de Goudse Hout!

Deze organisaties met beweging in het vaandel zijn:

  • Schaatsclub Gouda
  • Scoutinggroepen Cornelis de Houtman en Kastanujo
  • Hoogeveen Fietsbeleving
  • Koetserij Gouda
  • Sasafit
  • Netwerk Achterwillens
  • Buro Zeker&Vast

 

De jeugd in de kraam van de Schaatsclub Gouda maakt je enthousiast voor het skeeleren. Daar kun je te weten komen waarom dat zo leuk is; hoe vaak zij trainen op de wielerbaan van Excelsior en of zij ook wedstrijden houden. Kortom: je raakt wegwijs in de sportieve wereld van het skeeleren en het schaatsen.

Wil je echt zelf ervaring opdoen met (water)scouting? De jeugd van 7-11 jaar is welkom op de Goudse Manege bij scoutinggroep Cornelis de Houtman: daar kun je de hele dag meedoen aan een serie spelletjesBen je 11-18 jaar en wil je kennismaken met zeilen? Dan is dit je kans bij Kastanujo aan de Platteweg (nummer 6 op de kaart).

 

Hoogeveen Fietsbeleving heeft alle informatie over e-bikes. Ook kun je bij hen met een testrit de hele Goudse Hout verkennen vanaf de Goudse Manege (wel op de afgesproken tijd terug zijn uiteraard!) Ook al is er op zaterdag 14 april al een e-bike dag, toch wilde Hoogeveen Fietsbeleving gelukkig graag bijdragen aan deze Lentefair.

Ben je nog een beginner met wandelen/rennen: dan kun je terecht bij Sasafit. Om 12.00 uur en om 14.00 uur begeleidt Sasafit beginners in het wandelen/rennen (inclusief warming up en cooling down). Dat is toch fantastisch voor nieuwe bezoekers voor de Goudse Hout! Bewegen is er niet alleen buiten op de Lentefair: je kunt ook binnen, in het leslokaal van de Goudse manege, met Sasafit aan de slag. Daar is om 13.30 uur een half uur Qigong-yoga: door iedereen mee te doen en energie gevend! Om 14.30 uur is in datzelfde lokaal Mindfullness met compassie en klankschalen: een Oosterse ervaring. Sasafit onderstreept met deze gevarieerde activiteiten het motto van deze organisatie: fysiek en mentaal bewegen voor iedereen!

Voor bezoekers die minder goed ter been zijn rijdt de Jan Plezier van de Koetserij Gouda. Deze doet de verschillende locaties met activiteiten in de Goudse Hout aan. Die dag zullen er verschillende rondes gereden worden, dus je kunt ook weer opstappen als je ergens uitstapt. Zo kunnen ook die mensen kennis maken met de verschillende plekjes binnen de Goudse Hout.

 

 Vind je het leuk om met alle bewoners van het Goudse Hout kennis te maken? Loop dan het puzzelrondje Goudse Hout. Bij de gezamenlijke kraam van Netwerk Achterwillens en de Vrienden van de Goudse Hout is tot 14.00 uur een deelnameformulier te krijgen; daarmee kun je bij alle bewoners langsgaan en een antwoord vinden bij de puzzelopdrachten. Voor de beste puzzelaars stellen het Netwerk en de Vrienden van de Goudse Hout een aantal leuke prijzen ter beschikking.

 

Heb je goede verhalen over het vorige Huttenbouwdorp Goudse Hout gehoord? En wil je je alvast inschrijven voor het Huttenbouwdorp Goudse Hout in 2018? Dan ben je bij de kraam van het Huttenbouwdorp op het goede adres. Daar kunnen ze je precies uitleggen hoe je mee kunt doen dit jaar: het thema is heel verrassend: cowboys en indianen.

 

De hele dag kunnen kinderen “Circussen” bij buro Zeker&Vast. Onder begeleiding leer je allerlei circusacts uitvoeren. Menno en zijn begeleiders doen dat in de buitenbaan van de Goudse Manege: je kunt in- en uitstappen wanneer je wilt van 11.00 – 16.00 uur.

Voor een overzicht van het programma klik hier.

Hier kun je weer terug naar het overzicht van de Lentefair

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *