Vier het Voorjaar en Maak iets Moois…

In dit bericht aandacht voor de deelnemers die “Iets Moois Maken”. Op de Lentefair van 22 april kun je bij hen terecht. Of het nu om sieraden, kleding, schilderijen, curiosa of zelfs gietvloeren gaat: al deze deelnemers hebben oog voor wat mooi is of kan worden, of het nu Kunst of kunst is. Het Voorjaar is natuurlijk het tijdstip voor een nieuwe aankleding van jezelf of van je huis. Kom dus langs bij deze deelnemers en laat je inspireren of verleiden door wat je mooi vindt. Het gaat om de volgende deelnemers aan de Lentefair:

 • Linda Kivits
 • Jennies, passie voor stof
 • De Snuffelkraam
 • De Ark
 • Beeeldig
 • 9Charms
 • Stoel Sprookjes
 • Naomi Stoffer
 • RVGietvloeren
 • Petra Anders
 • Scouting BSO Gouda
 • Ada Vermeulen
 • Het Voxpopkoor (om 15.00 uur)

Linda Kivits schrijft over haar hobby Linnepin: “Drie jaar geleden ben ik begonnen met haken. Eerst wat simpele sjaals maar al snel daarna kwamen er popjes, knuffels en later ook de babyslofjes. De slofjes zijn inmiddels mijn bestsellers. Ik heb er denk ik al meer dan 100 van gemaakt! Ik haak elke dag en vind het nog steeds superleuk om van een bol wol iets moois te maken. Het is een soort verslaving. Ik ben ‘hooked’! Natuurlijk zullen er ook mooie gehaakte paardjes in mijn kraam liggen.”

Bij Jennies, passie voor stof, ben je aan het juiste adres voor unieke handgemaakte kinderkleding. Speciaal voor de Lentefair heeft Jennifer Moerman, de mooiste paardenstofjes in huis gehaald voor jurkjes, rokjes en t-shirts.

 

Bij De Snuffelkraam van Marian Hoogendoorn vind je zelfgemaakte schilderijen en curiosa. Marian schrijft: “Al jaren is schilderen van schilderijen mijn grootste passie en daarnaast zing ik ook nog in een koor. Sinds kort heb ik nog een andere hobby en dat is het verzamelen van allerlei snuisterijtjes waarmee ik op rommelmarkten en zoals nu op een lentefair wil staan.Ik probeer mijn leven zo creatief mogelijk te beleven. De tijd van zorgen wil ik ver achter me laten”.

Bij De Ark, een leefgemeenschap voor mensen met en zonder verstandelijke beperking, wordt gewerkt aan het maken van mooie maar ook bruikbare dingen. In de kraam een welkom van Anja de Man. Ook kun je daar zelf papier scheppen en kennis maken met wat de leefgemeenschap verder betekent. Tenslotte zijn er ook zaden van planten te kopen, om zelf op te kweken.

In de kraam van Beeeldig kom je in de wereld van de kunst met een grote K. Lisa Verweij maakt beelden met een blijvende herinnering. Zowel van mensen als van dieren, uit eigen inspiratie maar ook in opdracht. Een kraam die u zich ongetwijfeld lang gaat herinneren.

 

Dat geldt op een andere manier ook voor Janine de Widt. Je treft haar aan in de kraam van 9charms met handgemaakte sieraden.  Bij haar kraam kun je ook zelf eenvoudige armbanden maken op de Lentefair. In deze kraam bovendien horloges boekenleggers en sleutel/ tashangers. Een deel van de opbrengst gaat naar kika en pink ribbon! De kleinsten kunnen voor het goede doel touwtje trekken.

Auto stoelhoezen laten personaliseren: bij StoelSprookjes op de Lentefair! Je baby’s eigen naam op de hoes laten drukken door Lisan Beemsterboer, maar ook allerlei andere kleurrijke bekleding is bij deze praktische, maar schattige kraam te krijgen.

Er direct naast Stoel Sprookjes vind je nog meer voor baby’s: handgemaakte bijtringen, speenkoorden enzovoort. Naomi Stoffer laat je graag alle handgemaakte babyspullen zien en al het andere dat te bewonderen is in de Little Monkey Shop.

 

 

In dit bericht van de Lentefair een ‘mooi-maker’ van een heel andere orde: Ron Verburg. Hij legt mooie designvloeren bij particulieren, maar ook industriële vloeren voor grote en kleine bedrijven. RV Gietvloeren weet wel wat kwaliteit is na 15 jaar epoxy- en troffelvloeren leggen. Heldere communicatie en afspraken zorgen ervoor dat je de vloer krijgt die je voor ogen had.

Petra Anders meldde zich op een laat moment nog aan voor de Lentefair. Zij brengt zelfgemaakte woondekens, omslagdoeken en kinderrokjes mee. De organisatoren denken dat dit een mooie aanvulling is op al het moois dat eigenhandig gemaakt is. Kijk maar naar de foto’s.

.

 

 

 

 

 

 

Bij Scouting BSO Gouda kunnen kinderen een naambordje maken met spijkers, touw en een brandstift. Leuk dus om langs te gaan en zelf iets te maken bij Corine Staring. Naast een BSO is op dezelfde locatie ook het Kleurenpalet: een activiteitenbureau voor kinderfeestjes.

Ada Vermeulen tenslotte staat op de Lentefair met in haar kraam zelfgemaakte brooddeegfiguurtjes en kadootjes van stof. Gezellig als je op zoek bent naar iets kleins en vrolijks.

 

 

 

 

 

Om 15.00 uur wordt het nog mooier in de binnenbaan van De Goudse Manege: dan is daar het optreden van het VoxpopkoorMarian Hoogendoorn schrijft: “Ons Voxpopkoor bestaat uit 30 vrouwen die het heerlijk vinden om popliedjes te zingen, van nu en vroeger. Wij doen dit al 3 jaar onder leiding van onze enthousiaste dirigente Mariela Anazco. Wij komen elke woensdagavond bij elkaar om te oefenen in de Wethouder Luidenschool. En we hebben 2 of 3 keer in het jaar een optreden. De Lentefair Goudse Hout is het eerste van dit jaar. Zingen maakt je blij en ontspannen!”

 

Voor de fotowedstrijd kun je tot en met 15 april foto’s inzenden van dit gebied. Voor de spelregels: https://goudsehout.nl/2018/02/14/kiek-de-goudse-hout-en-win/

 

# # # # # # # # # #

 

Dit is aflevering 4 in de serie “Vier het Voorjaar” over de lentefair Goudse Hout.

Er zijn in totaal 5 afleveringen. Wekelijks verschijnen die op de sociale media van ruim 30 organisaties die zich presenteren op de Lentefair Goudse Hout.

De vijf afleveringen zijn:

 1. Vier het Voorjaar in het Groen
 2. Vier het Voorjaar en Kom in beweging
 3. Vier het Voorjaar met de Dieren
 4. Vier het Voorjaar en Maak er Iets Moois van
 5. Vier het voorjaar in Goede Gezondheid

 

Voor een overzicht van alle informatie: www.goudsehout.nl/lentefair

Locatie: Goudse Manege, Goudse Houtsingel 101, 2805 HL Gouda

Datum: 22 april 2018 van 11.00 – 16.00 uur

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *