Vier het Voorjaar met de Dieren

Honden, pony’s en paarden zijn geliefde sociale dieren. Op de Lentefair kun je uitgebreid kennismaken met mensen die goed weten hoe om te gaan met deze huisdieren. Ook besteden we kort aandacht aan de ‘wilde dieren’ in de Goudse Hout. Vijf belangrijke partijen zijn deze dag aanspreekbaar en geven actief voorlichting over hun passie voor dieren. Van 11.00 – 16.00 uur op zondag 22 april. Op de Goudse Manege geven die dag (naast 27 anderen) de volgende ‘dierenclubs’ acte de présence:

  • De Goudse Manege
  • De Goudse Herdershondenvereniging
  • Marcel’s Hondenopvang
  • Ine Mens en Werk
  • IVN IJssel en Gouwe

 En ja: je hoeft niet alleen te kijken en te luisteren, maar met de pony’s kun je zelfs aan de wandel!

De gastheer van de Lentefair is De Goudse Manege: paardrijden en huisvesting bieden is de core-business van de Goudse Manege. Niet alleen de paarden en pony’s worden goed verzorgd, maar ook de catering voor de bezoekers in het restaurant van de Goudse Manege is op de Lentefair piekfijn voor elkaar. De Goudse Manege geeft kinderen de kans met pony’s te wandelen. Voor een goed doel in de Goudse Hout organiseert de Goudse Manege ook een loterij met vele prijzen van de deelnemende organisaties aan de Lentefair.

Naast de grote huisdieren is er op de Lentefair aandacht voor de kleine huisdieren. De Goudse Herdershondenvereniging heet officieel Duitse Herdershondenvereniging Kringgroep Gouda e.o. Echter de vereniging is er nier alleen voor Duitse Herders, maar je kunt er met elk (middel)groot ras terecht. Opvoeden en trainen van honden is wat deze hondenliefhebbers verenigt. Op hun locatie in de Goudse Hout zijn de hele dag demonstraties op het terrein van behendigheid en gehoorzaamheid te bezichtigen.

 

 

Huisdieren zijn door hun baasjes erg geliefd. Maar soms lukt het even niet om goed te zorgen voor je geliefde hond(en). Een dag, een weekend of een hele vakantie: bij Marcel’s Doggy Farm weten ze wat honden dan nodig hebben en je kunt jouw hond daar met een gerust hart achterlaten. En wat nog belangrijker is: ze komen blij en gezond weer met je mee bij thuiskomst!

 

 

 

Van een huisdier kun je als mens veel leren. Ine Ruijfrok gebruikt paarden als spiegel voor het sociale gedrag van mensen. Paarden praten niet, maar paarden geven een mens direct terug in hun reacties wat het effect is van je sociale, non-verbale gedrag. Bij loopbaanbegeleiding en coaching kun je zo erg veel opsteken over (on)bedoelde effecten van je non-verbale gedrag. Bij Ine Ruijfrok kun je op de Lentefair langs bij haar en haar paard om te zien en ervaren hoe dat werkt tussen mens en paard.

We kunnen er niet om heen: niet alleen in de rubriek “in het Groen” maar zeker ook in de rubriek “met de Dieren” is de aanwezigheid van het INV IJssel en Gouwe op de Lentefair de moeite waard. Al was het maar vanwege het signeren door Suze Peters van haar boek over “Plaagdieren” bij de IVN-kraam tussen 12.00 en 12.30 uur. Vooral de moeite waard is de scharrelkids kikkerdril excursie voor kinderen met hun (groot)ouders: een prachtige gelegenheid om met de kleinere dieren die leven in de Goudse Hout kennis te maken. Deze excursie is van 13.00 – 15.00 uur.

 

 

 

 

Voor de fotowedstrijd kunt u tot en met 15 april foto’s inzenden van dit gebied. Voor de spelregels: https://goudsehout.nl/2018/02/14/kiek-de-goudse-hout-en-win/

 

# # # # # # # # # #

Dit is aflevering 3 in de serie “Vier het Voorjaar” over de lentefair Goudse Hout. Er zijn in totaal 5 afleveringen. Wekelijks verschijnen die op de sociale media van ruim 30 organisaties die zich presenteren op de Lentefair Goudse Hout.

De vijf afleveringen zijn:

  1. Vier het Voorjaar in het Groen
  2. Vier het Voorjaar en Kom in Beweging
  3. Vier het Voorjaar met de Dieren
  4. Vier het Voorjaar en Maak er Iets Moois van
  5. Vier het voorjaar in Goede Gezondheid

Kijk hier in het overzicht van het programma

Voor een overzicht van alle informatie: www.goudsehout.nl/lentefair

Locatie: Goudse Manege, Goudse Houtsingel 101, 2805 HL Gouda

Datum: 22 april 2018 van 11.00 – 16.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *