Vier het Voorjaar in een Goede Gezondheid

Het Voorjaar betekent voor veel mensen goede voornemens voor hun gezondheid: gezond eten, meer/anders bewegen, betere verzorging, meer aandacht voor een goede afwisseling van stress met het kwijt raken van stress. Dat is precies wat de deelnemers in dit bericht je te bieden hebben op 22 april van 11.00 – 16.00 uur op de Lentefair Goudse Hout! Het gaat om de volgende bedrijven:

 • De Mengelmoestuin
 • De Beebox van Gerry Stapper
 • Tamara van Gessel, Holistisch Huidcoach
 • Wellness 4US
 • Heeljij.nu
 • Sasafit
 • en het Voxpopkoor nog een keer

 

De Mengelmoestuin is een natuurlijke fruit & kruid oogsttuin van ruim 1 ha. Natuurlijk wil zeggen: in overeenstemming met de natuur en niet ertegen!
We houden zo veel mogelijk rekening met de kosmos bij het zaaien en planten en proberen de kringloop binnen onze tuin in stand te houden.
De Mengelmoestuin bestaat uit een aantal boomgaarden, notentuin, een moestuin, kruidentuin, een hoenderhof, eetbaar park, bijenstal in bijentuin, wandelroute door een oude boomgaard, een kleine theetuin en een meditatiespiraal. Wij oogsten geneeskrachtige kruiden voor zalven en olie. Tevens maken we van onze fruitoogst uit onder andee het voedselbos de lekkerste jam!

 

Wil je niet allen vandaag maar ook de komende tijd verantwoord voedsel eten: dan kun je goed terecht bij Gerry Stapper. Zij levert de Beebox: een maaltijd box met biologische producten van Nederlandse boeren. Op bestelling bij u thuisbezorgd. Het meest handige is natuurlijk een abonnement. Je kunt er alles over te weten komen bij de kraam.

Als voedsel inwendige verzorging van onder andere de huid is, dan doet Tamara van Gessel aan externe verzorging van de huid. Bij haar kun je terecht met vragen over huidverbetering. Daarbij betrekt zij jouw persoon als geheel. Ook biedt Tamara diverse producten om je te ondersteunen bij jouw huidverbetering.

Bent u al bekend met de effecten van magneetsieraden? Deze zijn geschikt voor mens en dier. Kom naar de ENERGETIX-kraam; daar kan je een gratis ‘balanstest’ ervaren en een bijbehorend advies krijgen, tevens zijn de sieraden en wellness producten de moeite waard om te zien. Bij Wellness 4Us is er dus aandacht voor schoonheid, spierontspanning én energetische balans. Sandra te Hennepe kan je er alles over uitleggen.

Christien Grotentraast is stress- en traumatherapeut. Stress is de grootste ziekmaker anno nu en door met stress en trauma’s aan de slag te gaan, haal je de echte oorzaak van ziekte weg. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en voel je je gelukkiger. Je ontdekt hoe je stress kunt herkennen èn je krijgt een aantal onbekende, maar doeltreffende tips wat je eraan kunt doen!

Over gezondheid gesproken: Sasafit combineert aandacht voor lichamelijk bewegen met mentaal bewegen: daarom ook in dit bericht aandacht voor de workshops: om 13.30 uur Qigong-yoga en om 14.30 uur Mindfulness met compassie en klankschalen. Voor beginners is er zowel om 12.00 uur als om 14.00 uur een zestig minuten durende workshop voor beginnende renners/wandelaars (vertrekpunt De Goudse Manege).

Om 15.00 uurwordt het nog mooier in de binnenbaan van De Goudse Manege: dan is daar het optreden van het VoxpopkoorMarian Hoogendoorn schrijft: “Ons Voxpopkoor bestaat uit 30 vrouwen die het heerlijk vinden om popliedjes te zingen, van nu en vroeger. Wij doen dit al 3 jaar onder leiding van onze enthousiaste dirigente Mariela Anazco. Wij komen elke woensdagavond bij elkaar om te oefenen in de Wethouder Luidenschool. En we hebben 2 of 3 keer in het jaar een optreden. De Lentefair Goudse Hout is het eerste van dit jaar. Zingen maakt je blij en ontspannen!”

 

 

 

Voor de fotowedstrijd kun je tot en met 15 april foto’s inzenden van de Goudse Hout. Voor de spelregels klik hier:

# # # # # # # # # #

 

Dit is de laatste aflevering, nummer 5 in de serie“Vier het Voorjaar”over de lentefair Goudse Hout.

Er zijn in totaal 5 afleveringen. Wekelijks verschijnen die op de sociale media van ruim 30 organisaties die zich presenteren op de Lentefair Goudse Hout.

De vijf afleveringen zijn:

 1. Vier het Voorjaar in het Groen
 2. Vier het Voorjaar en Kom in beweging
 3. Vier het Voorjaar met de Dieren
 4. Vier het Voorjaar en Maak er Iets Moois van
 5. Vier het voorjaar in Goede Gezondheid

 

Voor een overzicht van alle informatie: www.goudsehout.nl/lentefair

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *