Aanleg speeleiland officieel begonnen!

Kees Oskam (li), voorzitter Groenalliantie en Thierry van Vugt (re)), bestuurder Groenalliantie, verrichten de officiële openingshandeling voor de werkzaamheden in de Goudse Hout

Op 21 mei 2019 was de officiële start. Vanaf 16.00 uur spraken de voorzitter van de GroenAlliantie, Kees Oskam, en de bestuurder van de GroenAlliantie, wethouder Thierry van Vugt, de verzamelden toe. In de toespraak memoreerden zij het belang van de provinciale financiering, de uitstekende reputatie van de aannemer en het grote belang van deze verbeteringen in de Goudse Hout voor de bewoners. Voorzitter Oskam benadrukte het belang van en goede balans tussen recreatie en behoud van natuurwaarden. Wanneer u de hele toespraak wilt bekijken, dan kan dat hier.

Rond 15 mei is de officiële bebording aangebracht. Dit ter voorbereiding op de officiële opening op 22 mei. Het grote bord doet vermoeden dat er een Drents heidelandschap wordt aangelegd. De afbeelding op het bord zal echter nauwelijks lijken op het gerealiseerde.

In de eerste week van mei 2019 is Verboon-Maasland begonnen met de aanleg van het speeleiland. De verwachting was dat dat pas half mei zou kunnen, maar door de droogte kon het materieel eerder het terrein op. Op verschillende plaatsen zijn beschoeiïngen aangebracht, de contouren van de eilandjes gegraven en de doorwaadbare plaatsen voorbereid. Er omheen is het nog bijna overal weiland, maar dat gaat veranderen als de grond verder wordt afgegraven. Eén markant punt bij het speeleiland is ook al aangelegd, of beter gezegd ‘aangeboord’: de grondwaterbron (waarop een waterpomp wordt geplaatst). Wij ontvingen foto’s van de aannemer Verboon-Maasland en op twitter stonden al foto’s van de ontwerper: Donny Thieme van bureau Ris. Wij als Vrienden hebben nog geen eind- of openingsdatum te horen gekregen: tot nu toe is er sprake van september 2019. Wij zullen de aanleg van het speeleiland, en later ook het ontmoetingsplein, voor u volgen en vastleggen.

3 gedachtes op “Aanleg speeleiland officieel begonnen!”

  1. Pingback: Aanleg speeleiland Goudse Hout begonnen! – netwerkachterwillens

  2. Pingback: Officiële start werkzaamheden Goudse Hout – netwerkachterwillens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *