Aanleg speeleiland vordert snel!

Overzichtsfoto 24 mei 2019
Foto: Verboon-Maasland

Verboden toegang: werk in uitvoering (30 mei 2019)

Op Hemelvaartsdag was het uittesten van geplaatste speeltoestellen voorbij. Het zou te gevaarlijk en verstorend werken om nu het terrein al in gebruik te nemen. Gelukkig had de ontwerper van de Natuurspeelplaats, Donny Thieme van bureau Ris, de dag voor Hemelvaart al zijn testrondje gepost op Twitter

Foto compilatie Claire Boissevain 1-6-2019

Voortgang 28 mei 2019.

Vandaag zijn er mooie ontwikkelingen te zien. Bijvoorbeeld de ‘speelstructuur boven water’. Maar ook werkt de grondwaterpomp intussen. Vanuit 10 meter diep kunnen kinderen water oppompen om mee te spelen in het zand. De plastic pijp op de diepboring van een paar weken geleden was vernield en verbrand, maar gelukkig heeft dat het functioneren niet verhinderd.

Voortgang 27 mei 2019.

Vóór het weekend van 25/26 mei waren de eilandjes zo goed als klaar. Op maandag 27 mei is begonnen met het plaatsen van de speeltoestellen. Een impressie volgt hierna.

‘s Middags maakten we een opname van de werkzaamheden: klik hier om deze te bekijken

Aan het einde van de dag op 27 mei maakten we de volgende opname: klik hier om deze te bekijken

Kees Oskam (li), voorzitter Groenalliantie en Thierry van Vugt (re)), bestuurder Groenalliantie, verrichten de officiële openingshandeling voor de werkzaamheden in de Goudse Hout

Op 21 mei 2019 was de officiële start. Vanaf 16.00 uur spraken de voorzitter van de GroenAlliantie, Kees Oskam, en de bestuurder van de GroenAlliantie, wethouder Thierry van Vugt, de verzamelden toe. In de toespraak memoreerden zij het belang van de provinciale financiering, de uitstekende reputatie van de aannemer en het grote belang van deze verbeteringen in de Goudse Hout voor de bewoners. Voorzitter Oskam benadrukte het belang van en goede balans tussen recreatie en behoud van natuurwaarden. Wanneer u de hele toespraak wilt bekijken, dan kan dat hier.

Rond 15 mei is de officiële bebording aangebracht. Dit ter voorbereiding op de officiële opening op 21 mei. Het grote bord doet vermoeden dat er een Drents heidelandschap wordt aangelegd. De afbeelding op het bord zal echter nauwelijks lijken op het gerealiseerde.

In de eerste week van mei 2019 is Verboon-Maasland begonnen met de aanleg van het speeleiland. De verwachting was dat dat pas half mei zou kunnen, maar door de droogte kon het materieel eerder het terrein op. Op verschillende plaatsen zijn beschoeiïngen aangebracht, de contouren van de eilandjes gegraven en de doorwaadbare plaatsen voorbereid. Er omheen is het nog bijna overal weiland, maar dat gaat veranderen als de grond verder wordt afgegraven. Eén markant punt bij het speeleiland is ook al aangelegd, of beter gezegd ‘aangeboord’: de grondwaterbron (waarop een waterpomp wordt geplaatst). Wij ontvingen foto’s van de aannemer Verboon-Maasland en op twitter stonden al foto’s van de ontwerper: Donny Thieme van bureau Ris. Wij als Vrienden hebben nog geen eind- of openingsdatum te horen gekregen: tot nu toe is er sprake van september 2019. Wij zullen de aanleg van het speeleiland, en later ook het ontmoetingsplein, voor u volgen en vastleggen.

7 gedachten over “Aanleg speeleiland vordert snel!”

  1. Pingback: Aanleg speeleiland Goudse Hout begonnen! – netwerkachterwillens

  2. Pingback: Officiële start werkzaamheden Goudse Hout – netwerkachterwillens

  3. Pingback: Aanleg speeleiland Goudse Hout vordert snel! – netwerkachterwillens

  4. Pingback: Natuurspeelplaats Goudse Hout nu verboden terrein – netwerkachterwillens

  5. Pingback: Natuurspeelplaats Goudse Hout nu verboden terrein – Netwerk Achterwillens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *