Open dag Goudse Hout 2019 groot succes!

Van 12.00-16.00 uur was op 16 juni de Open Dag in de Goudse Hout. Hier leest u achtereenvolgens over de activiteiten in de heemtuin Goudse Hout, de IVN-slootjesdag langs het Spaanse Ruiterpad en in de Smultuin.

In de Heemtuin Goudse Hout was het meteen feest: Tineke Kelderman kreeg van wethouder Hilde Niezen bij de opening de vrijwilligerspenning overhandigd. Dat had ze wel verdiend na ruim 25 jaar vrijwilligerswerk in en voor de Heemtuin Goudse Hout!

De hele dag was het gewoon lekker gezellig, volgens Jaap van Dam, met mooie optredens van Pop- en Jazzkoor Flexible Sound ‘waar onze voorzitter Sjaak Witteveen ook in zit’. Ook was er weer de jaarlijkse excursie met uitleg over deze Heemtuin. Diverse informatiestands waren te bezoeken over bijvoorbeeld bijen en honing e.d. en ook over houtsoorten. En onze eigen “Heemtuinkraam” (Jaap van Dam) was er natuurlijk ook. Het was een geslaagde dag met overwegend goed weer: zon, wolken en heel soms een enkele drup regen.

IVN-Slootjesdag was dit jaar langs het Spaanse Ruiterpad. Gerard Tijsseling ontdekte met bijna 20 kinderen (en hun ouders) ruim 20 soorten waterdieren! Wil je zien wat de kinderen zagen: kijk dan hier:>>>

Dit is het namenlijstje van ontdekte dieren: bloedzuiger, platworm, larve geelgerande watertor, geelgerande watertor, spinnende watertor, watermijt, watervlo, eenoogkreeftje, steekmuglarve, haftelarve, larve pluimmug, kokerjuffer, poelslak, schijfhoorn, grote diepslak, hoornschaal, duikerwants, platte waterwants, jufferlarve (waarschijnlijk van de bloedrode heidelibel, die komt daar voor), libellelarve, salamander, kikkervisje.

Slootjesdag langs Spaanse Ruiterpad

In de Smultuin kwamen ruim 50 mensen langs voor kruidenthee en vlierbloesem. Tussen 13.00 en 15.00 uur zijn er stokbroodjes gebakken. Ook was er een wedstrijdje wie de hoogste stapel hout kon maken: het dagrecord was 230 cm! Deze activiteit was een intitiatief van de Vrienden van de Goudse Hout en mogelijk gemaakt door @GoudApot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *