Nachtvlindernacht 2019

Jaap van Dam schrijft ons: het was een bijzonder geslaagde Nachtvlindernacht dit jaar op 30 augustus. Voor de dertiende keer werd het evenement op de Heemtuin Goudse Hout gehouden. Het weer was fantastisch. Windstil, droog, beetje zwoel en een lekkere temperatuur. Er werden veel soorten gezien op zowel het licht als ook wel op het smeer. Ik kom uit op rond de 40 soorten, waarbij sommige soorten met meerdere exemplaren te zien waren. De avond werd ook bijzonder druk bezocht. We kwamen uit op rond de 50 bezoekers. Op het laken met de lamp werden opvallend veel soorten gezien, maar ook het stroopmengsel dat op diverse bomen was gesmeerd was zeker aantrekkelijk voor een aantal vlinders. Nogmaals het was dus zeer geslaagd!

Jaap van Dam maakte de overzichtslijst van waargenomen soorten. Hieronder een compilatie van de foto’s van Jaap van Dam, Wim Gibbon en Felix Touboul. De complete lijst van meer dan 40 soorten staat op de pagina “Planten en Dieren” van deze website. Verwonder u hierna over de schitterende vormen, kleuren én de namen van de nacht(vlinders).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *