Natuurvriendelijke oevers in voorbereiding

In onze werkgroep natuurwaarden, hebben de Vrienden van de Goudse Hout kennis genomen van een mooi voornemen van Staatsbosbeheer. Het aanleggen van natuurvriendelijke oevers rond de plas in de Goudse Hout. Door wind en golven kalven de oevers op dit moment ongecontroleerd af. De bestaande bescherming is namelijk verrot en/of verdwenen. En dat terwijl goed begroeide oevers van plassen ideale plekken voor een rijke biodiversiteit zijn. In deze streek zouden rietkragen plaats bieden aan een rijke schakering van planten en dieren, zowel onder als boven water. Om die reden gaat Staatsbosbeheer begin 2020 een beschoeiing aanbrengen op diverse plaatsen rond de centrale plas in de Goudse Hout. Na het aanbrengen van die beschermende beschoeiing zal er riet aangeplant worden. Ook dat is een onderdeel van de Kwaliteitsimpuls voor de Goudse Hout die de Groenalliantie bedoeld heeft.

1 reactie op “Natuurvriendelijke oevers in voorbereiding”

  1. geachte redactie van deze website, wij hebben vanuit de goudse manege een paar vragen. Deze vragen hebben betrekking op het gemeenschappelijk naar buiten treden van enerzijds het onder de aandacht brengen onze (de uwe en onze) activiteiten en het gezamenlijk optreden als bewakers van mooie Goudse Hout.
    – mogen wij een link, met u logo, maken op onze website naar uw website?
    – is het mogelijk dat zowel een logo van het paard, als de activiteit paardrijden , vermeld kan worden op uw website? ( nu staat er wandelen, fietsen e.d.)
    – er is nu een wandelbrug van de manege naar de goudse hout, is dit bij u bekent?
    mochten er vragen zijn aan de hand van deze mail kunt mij altijd bereiken onder telefoonnummer 0653743493 met vriendelijke groet Wilfred Franken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *