Eindejaarsjacht bloeiende planten

Zo’n 20 geïnteresseerden gingen op 28 december 2019 om 13.30 uur op pad om uiteindelijk in totaal 33 bloeiende planten te vinden in de Goudse Hout. Floron organiseert deze tocht jaarlijks en landelijk, het IVN IJssel en Gouwe nam in Gouda het voortouw. Wij, als Vrienden van de Goudse Hout, brengen graag verslag uit. Hier volgt eerst een beeldimpressie en daarna een korte samenvatting.

De IVN gidsen van dienst waren: Loes Kamer, Kitty van Wijnbergen en Lourien van der Hoek (zij maakte ook het overzicht boven dit artikel). De bijna 20 deelnemers liepen onder hun begeleiding een route langs idylle 1 (bij het Ontmoetingsplein) via de Heemtuin Goudse Hout en de Volkstuin Nieuw Leven en weer terug naar de parkeerplaats aan het begin van het Kale Jonkerpad. In een gemoedelijke sfeer werden alle vondsten uitvoerig besproken en aan de lijst toegevoegd. Na bijna twee uur waren we weer op het beginpunt. Dankjewel IVN Ijssel en Gouwe voor de organisatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *