Otters gespot in de Reeuwijkse plassen

Boswachter Peije ‘t Lam in Zuid-Holland heeft met zijn webcam twee otters gespot in de Reeuwijkse plassen. Hij schreef in zijn blog op 6 december:

‘Sinds de bewuste otterbeelden van het voorjaar 2019 is het niet meer gelukt om otters vast te leggen in de Reeuwijkse plassen. Een melding van een collega van een locatie met verse vis op de kant en een glijspoor doet ons besluiten om de camera op te halen en te verplaatsen. Een goed aanknopingspunt voor een nieuwe waarneming op beeld. Het was pas een week geleden dat we de beelden hebben uitgelezen en de camera weer hadden geactiveerd. (doorgaans laten we de camera een week of 8 met rust). Ik verwacht er eigenlijk niet veel van omdat de periode heel kort was en we de afgelopen maanden ook geen otter activiteit op beeld hebben gehad. Nietsvermoedend scrol ik door de beelden, een gans, een muis, bewegend blad in de wind, nog een muis, en nog een muis, hé wat grappig een hermelijn, en een bunzing! Die heb je niet vaak op beeld. Ik klik nog een paar plaatjes verder ineens zie ik 2 ogen oplichten in de oever. ‘Het zal toch niet…’ en ja hoor een beeld verder een filmpje van een otter op de plank. Het dier beweegt zich heen en weer en kijkt naar het lampje op de camera. Ineens nog een otter op de achtergrond. En ik denk ‘dit is uniek een moment’. 2 otters op 1 beeld! GEWELDIG!! Er volgt een avond en een ochtend waarin de vrijwilligers van de Zoogdiervereniging de beelden minutieus bestuderen en komen inderdaad tot de conclusie dat het een vrouwtje met een jong moet zijn. Het gedrag en de lengte van de staarten zijn doorslaggevend voor deze conclusie. Geweldig nieuws!’


Via deze link komt u op Youtube en kunt u de opname van de webcam bekijken https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=oju-Y2SP9UE&feature=emb_logo
Nu maar hopen dat ze ook onze kant opkomen. Dat zou helemaal fantastisch zijn.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *