Druk in de natuur!

De lente is begonnen en dus ook het broedseizoen. Vogels beginnen te zingen, knoppen lopen uit, planten schieten uit de grond. Dit seizoen loopt van 15 maart tot 15 juli. Vogels broeden en krijgen kuikens. Afgelopen dagen was het erg druk in de natuur. Natuurlijk vanwege het mooie weer, maar ook vanwege het Corona virus. Mensen trekken er massaal op uit. De natuur is een mooie uitvalsbasis, zeker in deze periode. De natuur is op zijn mooist, maar ook op zijn kwetsbaarst in deze periode. Rust voor dieren is belangrijk. 

Richtlijnen en voorzieningen blijven afgesloten

Staatsbosbeheer adviseert om ook tijdens het bezoek aan de natuur de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen: houd 1,5 meter afstand! Ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Zo kunnen we in deze, soms moeilijke tijd, de natuurgebieden als uitvalsbasis blijven gebruiken. Kortom, houd rekening met elkaar, geniet van de natuur maar gebruik je gezond verstand! Wanneer parkeerplaatsen vol zijn, probeer dan ergens anders te gaan wandelen. De toiletvoorzieningen in de gebieden van Groenalliantie gaan op 1 april  niet open, i.v.m. besmettingsgevaar. Wanneer de voorzieningen wel open gaan is nog niet bekend. 

Honden los, tenzij …

In de de Goudse Hout zijn honden overal welkom. Er geldt een ‘honden los, tenzij…’beleid. Met de extra drukte roepen we iedereen met een hond op zich hier aan te houden. Dus niet: in de Smultuin, op de Wielerbaan, in de Heemtuin, op de Spaanse ruiter en op en rond de speeltuin Eldorado. En honden met jachtinstinct aan de lijn nu het broedseizoen is begonnen.

Houd rekening met elkaar

De afgelopen tijd zijn er veel meer bezoekers in de Goudse Hout dan voorheen. En niet alleen in het weekend. We zijn veel thuis en even een luchtje scheppen, spelen in de speeltuin en sporten is een welkome afleiding. Het weer nodigt ook uit om naar buiten te gaan. Wandelend door de Goudse Hout viel op dat er veel rekening gehouden wordt met elkaar. Fietsers hielden in, wandelaars stapte opzij. Honden werden even vastgepakt om fietser/ wandelaar te laten passeren. Kinderen speelde in de speeltuin. Hierdoor heerst er, ondanks deze bizarre tijden, een ontspannen sfeer. Belangrijk nu we graag buiten willen zijn en met velen gebruik maken van de Goudse Hout. Laten we het zo houden!

Groenalliantie Midden-Holland

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en rond de Reeuwijkse Plassen. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

De gebieden van Groenalliantie zijn: Goudse Hout, Gouwebos, ’t Weegje/Oostpolder, Reeuwijkse Hout, Krimpenerhout, Loetbos, EZH Bos, Elfhoeven, Twaalfmorgen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *