Vandalisme en recente vernielingen in de Goudse Smultuin

Steeds meer bezoekers kwamen de afgelopen maanden onze Smultuin bezoeken en velen gebruikten ook het zitje onder de pergola om gezellig bij elkaar te zijn in de frisse lucht ,meestal tegen de avond. Maar… er is/was ook een groep jongeren die onze Smultuin gebruikten als hangplek om te blowen en drinken. Steevast werd er een enorme rotzooi achtergelaten aan plastic afval, glas, blikjes, etensresten en peuken. Voor het onderhoudsteam elke keer weer een heel vervelende start op de maandagmorgen en het werd van kwaad tot erger!

In het weekend van 26/27 september zijn er diverse vernielingen aan gericht, die tijd en geld kosten om te herstellen: twee toegangshekjes, afvalemmer, infokastje, gieters. Allemaal moedwillig kapot getrapt! We vermoeden een combinatie van drugs en drank. We hebben de BOA van Staatsbosbeheer langs laten komen om foto’s te maken en te overleggen hoe we dit kunnen stoppen. Ook is aangifte gedaan bij de politie en er komt een officieel bord dat er na zonsondergang geen toegang is.

Op 1 oktober is de wijkagent van Achterwillens langs geweest en ook hij nam alle tijd om met ons te bespreken hoe herhaling voorkomen kan worden. De Smultuin wordt opgenomen in de avondlijke controle-routes en we hebben alle vertrouwen dat dit zal helpen . Er is ons verteld dat iedereen gerust 112 of politie mag bellen 0900-8844 als er mistanden worden gezien of gehoord . Willen jullie mee opletten en een mail sturen naar de Vrienden?

Gelukkig krijgen we veel ondersteuning en waardering van de trouwe bezoekers van alle leeftijden. Dus willen wij graag met plezier doorgaan met het verzorgen van de Smultuin.

Tot slot : De Smultuin is geen pluk- of oogst tuin, we werden vaak teleurgesteld toen we ontdekten dat de hele oogst van bonen of pompoenen was verdwenen, ook de prachtige bloeiende artisjokplant werd gedecimeerd. Wij koesteren de hoge zonnebloemen die stormen  doorstonden , iedereen kan ervan genieten ook uit de verte!

Bessen, frambozen, tuinkruiden , O.I. kers en goudsbloemen mogen wel worden geplukt, daarvan is (of was) er overvloed.

Claire Boissevain (namens het hoveniersteam)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *