Extra onderdak voor gevederde Vrienden Goudse Hout

Dinsdag 22 december is de helft van de extra nestkastjes in de Goudse Hout opgehangen. De rest volgt half januari ‘21. Dit kleine project van de werkgroep Natuurwaarden liep wat vertraging op door Corona. Dat lag niet aan de financiering door Netwerk Achterwillens en de Vrienden van de Goudse Hout (ieder de helft). De vogelaars in de werkgroep (Bruno, Sjaak, Kees, Pieter en Jaap) hebben met behulp van Vince en Gerard de nestkasten opgehangen. Het voorbereidende werk, uitzagen en in elkaar zetten, is gedaan door Paul. Hij bracht op de kortste dag ‘s avonds  de, door hem, gebouwde nestkasten naar de Heemtuin Goudse Hout. Koolmezen, pimpelmezen, ringmussen, grauwe en bonte vliegenvangers, spreeuwen, bos- en kerkuilen: volgend jaar hebben ze allemaal meer schuil- en nestgelegenheid. De vogelaars gaan de nestkasten monitoren op bewoning en jaarlijks onderhouden. Daartoe sluiten Staatsbosbeheer en de KNNV Gouda binnenkort een overeenkomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *