Minicursus tuinvogeltellen

Ook dit jaar is weer de jaarlijkse tuinvogeltelling. Deze wordt gehouden op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 januari. In de achtertuin heeft u ze snel geteld als u toch aan huis gekluisterd bent. Daarom dit jaar een tip: ga eens een uurtje vogels tellen in de Goudse Hout! Geen idee hoe die gevederde vrienden allemaal heten? Doe dan mee aan de voorbereidende minicursus tuinvogels herkennen op donderdag 21 januari van 20.00-21.00 uur. Deze wordt online gegeven via zoom door het KNNV en IVN. 

Als praktische voorbereiding voor de uiteindelijke telling wordt de deelnemers gevraagd dagelijks tussen 22 tot 25 januari het aantal vogels in hun tuin te noteren. Hiervoor wordt een telformulier opgesteld. Als u telt in de Goudse Hout, let dan ook op de recent opgehangen nestkastjes.
Voor de gratis cursus moet u zich opgeven bij Jan Uilenbroek (j.uilenbroek@hccnet.nl).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *