Kale Jonkerpad 6: ophef over toiletgebouw

Op twitter ontstond vorige week kortstondig enige opwinding over het toiletgebouw Goudse Hout in aanbouw. De aanleiding was gezichtsbedrog door de hoek waaronder de foto was genomen van het toilet in aanbouw.

Op deze foto lijkt de rechter toiletruimte even groot als de linker

Op deze foto zie je dat de rechter toiletruimte groter is dan de linker

Bij het ontwerp, de aanleg en het onderhoud is rekening gehouden met de toegankelijkheid voor minder validen. Zo is de aanrijdroute zonder bochten en horizontaal. Dat wordt na de bouw regelmatig bijgehouden en hersteld. Wat wel nodig is op de veengrond. Binnen in het minder validen toilet is er genoeg ruimte voor rolstoelen met een draaicirkel van 150 cm. Of de deur ook makkelijk te openen is voor minder validen zal blijken na de opening. In de Chocoladefabriek schijnt dat een crime te zijn. Tenslotte is het vermelden waard dat de toegangsdeur een normale breedte van 90 cm heeft. Breder is niet mogelijk vanwege het ook hufterproof moeten zijn van de toegang. Hopelijk voldoet het toiletgebouw na in gebruik name (oktober 2022?) aan het doen van de behoefte door de meeste minder validen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *