De Smultuin

De ronde smulhof aan het Kale Jonkerpad in de Goudse Hout is geopend in 2015. De Smultuin is een initiatief van Stichting de Vrienden van de Goudse Hout, vastgelegd in een beheersovereenkomst met de Groenalliantie en de toenmalige Luidensschool (tegenwoordig Vindingrijk geheten). De tuin is intussen al helemaal volwassen. Afgelopen tuinseizoenen kwamen er heel veel bezoekers èn vrijwilligers; bijna alle leerlingen van de Luidensschool, van de B.S.O., vier groepen ‘hutten-bouwers’ en een stoet passanten.

Bezoekers zijn welkom (altijd hekjes sluiten) en mogen gebruik maken van wat de tuin aan oogst te bieden heeft. Altijd genoeg overlaten voor bezoekers die na jou komen en de omgeving netter achter laten dan je deze aantrof.

De tuin heeft continue vrijwilligers nodig. In overleg kunnen tijdstip en frequentie vastgesteld worden. Neem daarvoor contact op met Claire Boissevain: boissevainclaire@gmail.com.

 

Fotoshoot Smultuin

Zomer 2017 was de oogst voor het eerst royaal: Aardbeien, frambozen, 4 soorten bessen, bramen en zonnebloempitten. Ook tuinkruiden en pepermunt (voor thee) kon naar hartelust worden geplukt. Nieuwsgierige scholieren ontdekten kleine padden en hagedissen in verborgen hoekjes en natuurlijk ook talloze insecten, die de bloeiende bomen en struiken hielpen bevruchten.

De aanleg

De opening door wethouder Daphne Bergman

Onderhoud door schoolkinderen en elke maandag door vrijwilligers